2016/02/22

Juhlapäivä! :)

Tänään tulee kaksi vuotta Rymyn nelivuotispäivästä kun ajeltiin Tampereelle Villen ja Tiinan järkkäämään agilitypäivään. Siellä kokeiltiin ensimmäistä kertaa agilitya, eikä ollenkaan hassummassa ohjauksessa, Ville nimittäin on todella taitava ja on kisannut perheen parsoneiden: Klenin (Rymyn isä), Ainon, Tillyn sekä Ukon kanssa erinomaisin saavutuksin! (http://www.klaino.net/)
 
Nyt Rymy täyttää kuusi vuotta ja olemme harrastelleet reilun vuoden verran agilitya! Pelastuskoirahaaveet jätettiin takavasemmalle, Rymy kun on sellainen hyvän sään pelastuskoira.. ;) Agilityn vauhdikkuus näyttää olevan Rymylle oikein mieluista, nyt saa vähän rellestää ja toisinaan olla kuuro possu radalla :D
 
Rymyn poskikarvat alkavat vähän harmaantua, mutta vauhtia riittää tarpeen tullen, etenkin jos joku malinois kaipaa kurinpalautusta :D Kotona Rymy on edelleen helpoin koira ikinä, kuin myös muiden koirien kanssa :) Ihmisrakkaus ei ole hävinnyt minnekään, vaan edelleenkin etutassuja vispataan aivan hulluna! Muita Rymyn huvittavia piirteitä on mm.:
  1. mieluisin nukkumapaikka on peiton alla. Saattaa ilmoitella makuu-/vierashuoneesta yksinään tyytymättömyyttä, mikäli jostain syystä peittoa ole. Tai nukkumaseuraa.
  2. Hipalla on joka ilta juuri se Rymyn luu, vaikka luita olisi useampi. Jaksaa muuten murista ja inistä KAUAN Hipalle :)
  3. kuvittelee joskus olevansa kaiken Kuningas, joka voi haukkuen määräillä ihmisiä. Ei ymmärrä mikäli alaiset eivät tottele :)
 
Onneksi olkoon rakas russelipoika-Rymy-Petterson <3 :) Tänään mennään synttäripäivän agitreeneihin :P
 
Rymyn fiiliskuva viime kesältä 2015
Kuva: Sami Ritoniemi
 
 
Hippa
 
Hipan kanssa ollaan pähkitty hakuilmaisua, jatkaako haukkuilmaisun tekemistä vai siirtyäkö rullalle. Rullailmaisussa siis koira tuo rullan ohjaajalle tiedoksi löytyneestä henkilöstä ja sitten näyttää ohjaajalle paikan mistä henkilö löytyy. 
 
Rullailmaisua puoltaa se, että Hippaa vähän jännittää maalimiehelle haukku.
Rullailmaisua vastaan on se, että koen itse sen opettamisen hankalaksi. Lisäksi Hippa kantaa oksista lähtien kaikkea mieluusti, etten tiedä onko rullaan siirtyminen vain ongelmien vaihtamista toisiin.
 
Hippa tarjoaa haukkua hyvin, mutta kestääkö haukku jos maalimiehelle haukkuminen tuo painetta? Myös pimeällä ja mahdollisesti kauempana minusta? Ennemmin ottaisin paineen sieltä maalimiehen luota pois eikä tuo edestakaisin juokseminenkaan näytä vaikeuksia aiheuttavan :D
 
Tottis on Hipan kanssa kivaa, vauhtia riittää ja viettiäkin minulle aivan tarpeeksi :) Yritämme pikkuhiljaa päästä BH-kuntoon, hommaa kyllä riittää. Noudossa kapulan JYRSINTÄ on Hipan mielestä kivointa ikinä, onneksi noutoa ei vielä BH:ssa tarvitakaan :)
 
Pitkäkieli-Hippa :) Kesältä 2015 tämäkin
Kuva: Sami Ritoniemi
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti