2014/07/07

Hiljaisuudesta

Tovi on mennyt viimeisestä päivittelystä, tässä on ollut vähän kaikenmoista :)
 
Hippa
 
Toukokuun lopulla reissattiin Hipan kanssa belgianpaimenten MM-kisoihin (FMBB2014) Tuusulaan katsomaan mallia, kuinka sitä pitäis tottista vääntää. Hippa-turisti kuljeskeli alkupöhinöiden jälkeen varsin mallikkaasti kisa-alueella ja treffasi muun muassa sisaruksiaan Rokkaa, Duploa ja Simppaa. Rokka ja Duplo uroot olivat uskottavan rotevia kun vertaa pirpanasiskoihin Simppaan ja Hippaan!
 
Kesäkuun alussa Hippa kävi SPKL:n maalimiesoppilaiden viettiarvioinnissa, enkä siitä sen enempää kirjoittele kuin että Hipalla on kuulemma selvät viettialueet. Tästä aihealueesta on sen verran huonosti itsellä tietämystä, että menee senat sakaisin... :) Käytiin pari kertaa puruissa viettiarvioinnin jälkeen, mutta sen jälkeen emme ole saaneet aikatauluja yksiin treenien kanssa. Höntsäpuruja varmasti tullaan ottamaan muulloinkin, jahka joskus päästään :) Lajina suojelu on niin vaativa, että siihen pitäisi keskittyä ihan kokonaan, kun taas meillä on päämäärä ihan muussa.
 
Kesäkuulla oli myös kasvattajien pitämä Pysäkin leiri Loviisassa, minne onneksi ei tarvinnut yksin ajella vaan mentiin kimppakyydillä hervottoman hauskan Hennan kanssa :) ei ollut tylsää! Leirikeskus oli oikein mahtava: kahden hengen huoneet, parakeissa oma keittiö, vessat ja suihkut. Lisäksi joka ilta sauna lämpes ja nuotiolla riitti hengailuseuraa :) Koiran kanssa pääsi käppäilemään lenkille metsään tai rannalle, mikäs siellä ollessa! Parasta oli huippuvalmentajat!
 
En mä nyt niin välittäisi tästä häkkielämästä, sängys on mukavee nukkua.
 
Kotiin tuomisena oli paljon neuvoja, pääpointtina meillä oli vietin nosto :) Olen vienyt vähän liian rauhallisesti Hippaa niin tottiksessa kuin haussakin ("mali räjähtää käsiin"), nyt kummassakin poistettiin ruokapalkka ja korvattiin pallo-patukka-mikävaanriekkulelu-palkalla, että saadaan vähän kierroksia koneeseen. Tottista veti Hannu ja ensin näytin muka normitottiksen ihan jännityksestäkauhusta jäykkänä (=ei tosiaankaan mitään normitottista siis vaan päämäärätöntä haahuilua - en kestä). Onneksi Hannu tuli sitten apuihin ja lähdettiin ihan aaaaaasta liikkeelle :D Patukalla vietin nostoa ja sitä kautta vauhtia touhuun. Perusasentoa ja yhden askeleen seuruuta.
 



Hipan mielestä palkkojen vaihto leluun oli ihan parasta!


Minne se Jannu meni?



Vei mun lelun!



Täshän tulee kuuma!


Mihis se nyt meni?



Miksei tätä tajuttu aikaisemmin!? (ja voi noita hyttyspaukamia :( )


Lauantaina oltiin hakumetsässä, missä ensimmäinen kierros tehtiin kunkin "normaaliin" tyyliin. Hipalle ihan liian vaikea treeni: ilman kaistaletta, ilman apuja ja ruokapalkka. Ollaan tehty pohjat kaistaleilla ja leirillä koitettiin ekoja kertoja kokonaan tallattua aluetta ja sen kyllä huomasi kun ei oikein ollut selvää mielikuvaa mitä siellä oltiin tekemässä (kummallakaan :D). Toiselle kierrokselle vaihdettiin lelupalkka ja otettiin apuja. Haamua toki pikkumali ei ymmärtänyt, mutta kun keskilinjalta lähti maalimies lelujen kanssa metsään niin oli vauhtia :)
 
Sunnuntaina oltiin peltojäljellä ja saatiin sieltä tosi hyvät vinkit vauhdin himmaamiseen niin, että voin yksinkin jäljeä tehdä. En ole epäsosiaalinen, mutta usein tulee tehtyä "pikajälki" jonnekin vaan niin apuohjaajan hommaaminen voi olla turhan vaivalloista. Hipalle kuitenkin kaksi liinaa pantaan ja ohjaaja lähellä koiraa, näillä konsteilla saadaan meitä eteenpäin :)
 
Leirin jälkeen on tottiksessa pääasiana ollut hyvä tunnetila, sekä koiralla että ohjaajalla. Vauhdista seuruuta (leluhetsaus - seuruu), maahanmenoa ja paikalla pysymistä, eteenmenoa, luoksetuloa. Intoa riittäisi, kun vain olisi aikaa! Luoksetuloonkin tuli vauhtia kun pääsee narupalloon kiinni ohjaajan jalkojen välistä.
 
Hakuun ollaan treenattu maalimiehellä maahan menoa siten, että palkka on jalan alla ja maalimies vapauttaa palkalle nostamalla jalan. Tarkoituksena on saada ennemmin jalkoihin hakeutuva ilmaisu kuin naamalle... :)
 
Yrmy
 
Rymylle taas on tehty tokonoutoa, missä muuten homma sujuu, mutta luovutuksessa kapula tippuu herkästi ja noudossa ottaa kapulan päästä kiinni... Ei paha siis :D Tavoitteena on kuitenkin mennä avoimen luokan kokeeseen vielä tänä kesänä/syksynä! Hyppy sujuu, seuruuseen tarvisin jotain viettiä jostain mutta kun... hän on lemmunen :) luoksetulo on kiva, mutta sitä pysähdystä oon vältellyt.
 
Lisäksi jäljennostoja ollaan tehty, 2.8. olisi tiedossa SPeKLin jäljen peruskoe (n 2h vanha, 1km, 3 esinettä ja jäljentekijä) ja loppukokeeseen lähtee ehkä parin päivän päästä ilmoittautuminen. Kyllä se jälkikoe pitää läpi mennä, mutta en tiedä vielä voiko peruskokeesta alle viikon päästä mennä loppukokeeseen (3-4h vanha, 2km, jyrkkiä suunnanmuutoksia, 3 esinettä ja jäljentekijä)? Olisi hyvä saada vähän väliä kahdelle pitkälle jäljelle. Täytyy vielä tuumata.
 
Haussa ollaan tehty vähän tyhjiä, jotka on menneet yllättävänkin hyvin! Partioinnissa Rymy tuppaa varsinkin huonossa maastossa olla perskärpäsenä ("Raivaa sä tietä") ja haluaisin sen irtoavan vähän enemmän ja omatoimisesti hakemaan hajua.
 
Kesä on Yrmy-uimamaisterin lemppariaikaa, kun voi kroolata ja porskuttaa, välillä ottaa taas arskaa ja lepäillä :) Ei sitä aina huvittaisi treenata ;)
 
Huomenna tulee lisää kuvia! Kurkur <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti